Regények


Amikor felismered, hogy nem az áldozat, hanem a ragadozó vagy, megállíthatatlanná válsz.


A belső vad - I. rész - Fogság
(2019)

Első regényem, A belső vad egy több szálon futó történet. Alapgondolata: véletlenek nem léteznek. Amellett, hogy lelki utazásra invitál egy olyan fiktív városba, ahol látszólag a lehetetlen is megtörténik, egy könnyedebb kriminek is mondható.

Ez a történet két disszociatív identitászavaros, egy árva, egy gyilkos, egy nyomozó, egy volt sztriptíztáncos és egy maffiacsalád életének karamboljairól szól.

Nem csak nőknek, viszont kifejezetten az újítóknak, akiket nem zökkent ki a lírai köntösben tálalt gyilkosság, az elveszetteknek, akik még nem adták fel a reményt, és a kalandoroknak ajánlom, akik vágynak az ismeretlent megismerni.

A felnőtté válás viszontagsága egy népmese tükrében.


Az utolsó mesemondó
(2020)

Második regényem, Az utolsó mesemondó, bár ifjúsági regény, a történet mögöttes tartalmát sokkal inkább a felnőttek fogják érteni, ugyanakkor a kisebbeknek is szórakoztató olvasmány lehet mesés volta miatt.

A történet önmagában is egy népmese, így a megtett út (mind lelkileg, mind fizikailag) lényegesebb, mint a cél.

Központi kérdései, melyeket boncolgat: a hagyományokkal és idős hozzátartozóinkkal való törődés, illetve a kétlakiság és a nemzeti identitás kérdése. A regény alapját népmesék és legendák szolgáltatták, s tele van kalandosabbnál kalandosabb eseményekkel és utazásokkal.

Luca egy nyughatatlan kislány, aki nagyapja meséin nőtt fel, s alig várja, hogy ismét meglátogathassa őt Küküllő menti házában. Az az utazás azonban, amire most készül, más lesz, mint amire számított.

Nem a múltad és nem is a démonjaid vagy, a jelen személyiségedet, a mádat a pillanatnyi döntéseid határozzák meg.

A belső vad - II. rész - Szabadulás
(2023)

Az út ott folytatódik főhőseink számára, ahol az első részben véget ért.

A falak, amelyek Lorát és Wolfot elrejtették a maffiafőnök, Mezzúr Othello elől, ledőltek. Az Európán keresztül zajló macska-egér harcban, immár kétséges, hogy ki barát, s ki ellenség, s hogy valójában ki mozgatja a háttérben a szálakat.

Miközben Loráék átszelik a kontinenst, és a magukkal cipelt démonjaik apránként átveszik fölöttük a hatalmat, Nancy az öreg Mezzúrtól kapott szabadságán agonizál, hisz egészen eddig rab volt a saját életében. Most nem csupán a jelenét, de a múltját is visszakapja.

Ez a történet a kitartásról, az odaadásról, a feltétel nélküli szeretetről, és múltunk elengedéséről szól. Ajánlott mindazoknak, akik elvesztek az útkeresésben, akik kalandra vagy reményre vágynak.

sol.virginia@yahoo.com

facebook.com/virginiasol.art

instagram.com/virginiasol.art

© 2023 ToczauerJuli
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!